Minggu, 18 November 2012

Golongan belia serbu PWTC rebut peluang kerja

Golongan belia serbu PWTC rebut peluang kerja


Golongan belia serbu PWTC rebut peluang kerja

Posted: 18 Nov 2012 10:43 AM PST

KUALA LUMPUR 18 Nov. - Hari terakhir penganjuran Karnival Kerjaya Pemuda Barisan Nasional (BN) 2012 hari ini menyaksikan kedatangan golongan belia yang lebih ramai dalam usaha merebut peluang pekerjaan yang ditawarkan.

Tinjauan Utusan Malaysia mendapati, golongan belia daripada pelbagai peringkat umur, latar belakang dan kaum itu mula memenuhi lokasi penganjuran di PWTC sejak awal pagi meskipun karnival tersebut hanya dibuka kepada orang ramai pukul 10 pagi.

Siswazah Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM), Tengku Mohd. Sharir Tengku Sulaiman, 24, berkata, tidak seperti pameran kerjaya lain yang pernah dikunjunginya sebelum ini karnival kerjaya BN itu menawarkan lebih banyak peluang pekerjaan daripada agensi-agensi kerajaan dan swasta.

"Saya harap karnival ini dapat diadakan setiap tahun kerana peluang mendapatkan pekerjaan seperti di sini jarang berlaku, terutamanya bagi siswazah yang baru menamatkan pengajian," katanya.

...

Langgan akhbar digital Utusan Malaysia anda hari ini... Mudah dan murah

This entry passed through the Full-Text RSS service — if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. Five Filters recommends: Gaza Blitz - Turmoil And Tragicomedy At The BBC.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar